RADEK VODIČKA "Ryan"

26.10.2010 17:48

Jako první, Vám přinášíme rozhovor s kapitánem týmu Radkem.

 

V letošní sezóně se Vám daří. Střílíte góly a málo jich dostáváte. V čem je tajemství vašeho úspěchu?

První slovo, které mě napadá, je zapálenost! Všichni chceme hrát krásnou, rychlou a pro diváky zábavnou hru. To nás ale od ostatních týmů neodlišuje. Myslím si, že se nám hlavně podařilo vyrovnat dvě silné trojky a také jsme sehnali výborného brankáře! Jsme všichni stejně staří a každý pro tým udělá všechno, jak na hřišti, tak mimo něj.

 

Je nějaký soupeř, který je pro vás v 2. lize hrozbou?

Každý tým představuje jistou hrozbu. Po zkušenosti ze semifinále minulé sezóny si dáváme na každého soupeře pozor a máme k němu zdravý respekt. Letos si už na Notorbandy dáme pozor. Loni jsme je podcenili a jak to dopadlo.

 

Začínal jsi nějakým sportem před florbalem, nebo tě florbal zaujal svou hrou a řekl sis proč to nezkusit?

Letos končím magisterské studium na UK FTVS, takže otázka na nějaký sport je celkem složitá. Ale jeden sport mám nejradši a věnuji se mu od 4 let a to je plavání. K florbalu mě přivedl spoluhráč před čtyřmi roky. Hrál v jednom týmu, který se trápil a chtěl pomoct. Řekl jsem si, tady nemůžu nic zkazit. Nikdy předtím jsem to nehrál, mimo hodin tělocviku. Neuvěřitelně moc mě to chytlo a tu hru jsem si zamiloval.

 

Pro letošní sezonu jsi získal kapitánskou pásku, pozměnil jsi něco v týmu?

Nastavil jsem přísnější pravidla ohledně tréninků, navrhl jsem první a druhou lajnu a snažím se, aby to všichni dodržovali.

 

Myslíš si, že máš u týmu autoritu?

Doufám, že jo. Prát se mnou nikdo nechce.

 

Myslíš si, že máš co týmu dát?

Dávám mu všechno.

 

Máš s někým v týmu vyloženě problém nebo nesedí do herní taktiky týmu?

Myslím si, že se nám povedlo poskládat tým tak, že je kompaktní a funguje tak jak má. Takže problémy nemám vůbec s nikým. Až na laxní přístup jednoho studenta Pardubické univerzity. Ale chápu, že musí pracovat.

 

Vidím, že sis pořídil novou florbalku cítíš ve své hře změnu?

Naprostou. Určitě se s ní líp nahrává, zpracovává míček a střelba se taky zlepšila. Hlavně je to další věc, co máme v týmu společnou.

 

Letos do týmu přibili dva hráči, zkušený hráč z první ligy Honza Šimůnek. A nový gólman Vlasta Konečný. Jak zapadli do chodu týmu?

Honzu jsem chtěl od začátku, aby doplnil naše dva nejlepší útočníky v první lajně a stačí se podívat na hru a vidíte, že to funguje. Vlastik je držák, lepší se každým zápasem, na tréninky chodí pravidelně. Doufám, že u týmu zůstane, že se mu u nás líbí a že své cesty do Vyškova bude omezovat na minimum.

 

V loňské sezóně jste neuvěřitelně vypadli s Notor Band klášter v semifinále. Kde byla chyba? A může se to letos opakovat?

Moc jsme si věřili a chtěli jsme hlavně útočit. Zapomněli jsme na obranu a měli jsme nohy nahoře. Od té doby se tomu snažím vyvarovat a klukům to připomínám v každém zápase.

 

Pro letošní sezonu se rozrostl fan club a konečně je na zápasech pořádná atmosféra. Pomáhá vám to ve vašich výkonech?

Je to super. Myslím si, že nikdo takový fan club nemá a holky do hry dávají víc energie, než pomalu my na hřišti.

 

Jak bys zhodnotil dnešní zápasy proti FBC Lightings.

První věc je, že Dave si koupil stejnou hokejku a dneska hrál neuvěřitelně. Škoda, že už jí nemají v žádném skladě, chtěl jsem, aby jí měl každý v týmu. Museli jsme dneska postavit do brány Máru, byl to jeho první zápas, kdy nebyl v poli. Ale každou střelu, která na něj šla a kterou chytil, tak se zlepšoval. Ke konci už to bylo jednoznačný.

 

První třetinu jste s nimi hráli „vyrovnaný“ zápas. Skóre dokonce bylo JEN 6:5 pro Vás. Docela jste se herně trápili. Proč?

Máme to tak každý zápas. Je to o tom, že nejdřív musíme najít v soupeřovy chyby a začít víc nahrávat. Klukům po každém střídání říkám, aby si nahrávku dali až do finále do otevřené brány a nestříleli přes hráče. V první třetině se to moc nedařilo a soupeř s námi držel krok. Kluci chtěli dávat hodně gólů i za cenu toho, že o míček přijdou. Pořád střílí a málo kdy si dají nahrávku do hotové situace. Ve druhé třetině jsme už hráli naší hru a začalo to padat.

 

Váš druhý soupeř FBC Kopidlno s vámi hrál celou dobu vyrovnanou partii. V první třetině jste dokonce 2x prohrávali. I když jste celý zápas otočili a vyhráli, v čem byly chyby?

Kopidlno hrálo hodně do těla a hodně gólů padlo po strkanici v brankovišti. Byli jsme tam málo důslední a nechali jim prostor. Musíme si na to dát příště větší pozor. V poli se hlavně druhé trojce nedařily přesné přihrávky, Kopidlno nám hodně krát vzalo míč a dobrou střelbou navyšovalo skóre. Nám se moc nedařilo střílet přesně a gólman soupeře často předvedl kvalitní zákroky. Byl to dobrý soupeř, který nám ukázal, že máme proč trénovat.

 

Máš nějaký florbalový vzor?

Kamila, číslo 87. Na tréninku se snažím, aby mi pomáhal s prací s míčkem a zlepšením střelby. Fakt se mi líbí jak hraje.